جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
روغن پخت و پز

روغن سرخ کردنی یا روغن پخت و پز ؟

 

همه ما هنگام آشپزی این سوال برایمان پیش می آید که روغن سرخ کردنی یا روغن پخت و پز چه تفاوت هایی دارند و کدام بهتر است و برای سلامتی مان ضرری ندارد ما در این مقاله قصد داریم تفاوت خواص روغن سرخ کردنی و روغن پخت و پز و سالاد را بیان کنیم تا با انتخاب درست روغن ها سلامتی تان را تضمین کنید.

در روغن های خوراکی، سه عامل زیر مهم می باشد:

  • طعم و بو
  • میزان اشباع بودن
  • نقطه‌ی دود

طعم و بو: 

انتخاب روغن مناسب برای تهیه غذا بسیار مهم است، که علاوه بر اینکه خطری برای سلامتی ما نداشته باشد در عین حال طعم و بوی بدی به غذا ندهد. بعضی روغن ها که طعم شان خوب است مثل روغن کنجد، بیشتر به عنوان چاشنی غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن هایی مثل روغن نارگیل و روغن زیتون و روغن بادام زمینی به خاطر طعم متمایزی که دارند معمولاَ برای مصارف خاص مانند تهیه سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرند. و در عین حال برای پخت و پز هم مناسب هستند.

میزان اشباع:

سطح اشباع روغن میزان غلظت آن در دمای متعادل اتاق است. اکثر روغن‌ها در دمای اتاق، حالت مایع دارند. تنها استثناء بین روغن‌های گیاهی، روغن نارگیل است که در دمای اتاق شکل جامد دارد. هرچقدر روغن اشباع تر باشد، (مثل روغن های جامد و نیمه جامد)، پایداری آن ها به تجزیه بیشتر خواهد شد و کمتر پلیمریزه می شود؛ بنابراین این روغن ها برای سرخ کردن خوب نیستند. در حالت کلی روغنی که در طول سرخ کردن سریعا دود می کند یا رنگش تیره شده و تغییر طعم و بو می دهد، گزینه مناسبی برای سرخ کردن نیست. در توضیح پلیمریزه شدن باید بگویم که پلیمریزه شدن یک واکنش شیمیایی است که در آن مولکول‌های کوچک و ساده یا همان مونومر با یکدیگر پیوند برقرار کرده و مولکولی بزرگ با جرم مولکولی چندین برابر مولکول اولیه به وجود می‌آورند.

نقطه‌ی دود:

نقطه‌ی دود روغن، دمایی است که تا رسیدن به آن، روغن تحمل داغ شدن را داشته باشد، قبل از اینکه بسوزد. روغن‌هایی که نقطه دود بالاتری دارند، برای سرخ کردن یا پخت غذا در دماهای بالاتر، مناسب هستند (روغن‌های مخصوص سرخ کردنی).

حال بدانیم که از چه روغنی استفاده کنیم از روغن سرخ کردنی یا روغن پخت وپز ؟

برای پخت و پز:

برای پخت و پزهای معمول، بخارپز ها، آب پزها، سرخ کردن‌های ملایم یا تفت دادن، چرب کردن قالب کیک، به روغنی نیاز دارید که از نظر طعم، خنثی باشد تا تأثیری در مزه‌ی در غذا نداشته باشد.

در این نوع آشپزی، میزان غلظت اهمیت کمتری دارد، چون حتی اگر روغن مورد استفاده حالت جامد داشته باشد یا اگر از کره استفاده کنید، در هنگام آشپزی، ذوب می‌شود. و همچنین نیاز نیست که روغنی استفاده کنید که مقاومت زیاد در برابر حرارت داشته باشد. مگر اینکه بخواهید مواد غذایی را سرخ کنید. یکی از روغن‌های مناسب پخت و پز که عطر خوبی دارد، روغن کنجد است.

برای سرخ کردن:

روغن سرخ کردنی

پر اهمیت ترین ویژگی روغنی که برای سرخ کردن انتخاب می‌شود، مقاومت در مقابل حرارت یا اصطلاح بالا بودن نقطه‌ی دود است. برای سرخ کردن و گریل کردن لازم است که روغن خوب داغ شود. اگر از روغنی استفاده شود که نقطه دود پایین و در نتیجه مقاومت کمتری در مقابل حرارت دارد، روغن خواهد سوخت.

برای سالاد:

 برای خوراکیهای سرد مثل سالاد ، طعم و غلظت روغن، بسیار اهمیت دارد. به این حالت که باید در دمای اتاق حالت مایع داشته باشد و عطر و طعم خوبی داشته باشد. روغن هایی مانند روغن کنجد و روغن زیتون.

حال که اطلاعاتی در مورد روغن سرخ کردنی یا روغن پخت و پز به دست آوردید برای خرید روغنی که متناسب با نوع آشپزی شما باشد، می توانید وارد سایت عمده چی شوید و با چند کلیک ساده روغن دلخواهتان را خریداری کنید.

نتیجه:

روغنی که برای مصارف مختلفی انتخاب می‌کنید، باید متناسب با نوع آشپزی باشد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دلیل بازگشت وجه

شما هم اکنون آفلاین هستید